Συγκοινωνιακή απομόνωση κατοίκων εννέα δήμων της Επαρχίας Λαγκαδά

Συγκοινωνιακή απομόνωση κατοίκων εννέα δήμων της Επαρχίας Λαγκαδά

Αρ. Πρωτ. 7116/05.03.2010

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο, συνεχίζεται η συγκοινωνιακή απομόνωση, στην οποία έχουν οδηγηθεί περίπου 60.000 κάτοικοι 9 δήμων - 53 χωριών της Επαρχίας Λαγκαδά. Η κοινωνική αδικία, που έχουν υποστεί οι κάτοικοι αυτών των περιοχών είναι μεγάλη, καθώς ενώ οι κάτοικοι της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης εξυπηρετούνται με τον ΟΑΣΘ με κόστος εισιτηρίου 0,50 λεπτά, οι ίδιοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το ΚΤΕΛ με πολύ ακριβότερο εισιτήριο  και μάλιστα εξ ανάγκης με μειωμένη συχνότητα δρομολογίων.

Πρέπει, λοιπόν, να δοθεί και στους πολίτες αυτών των περιοχών η ευκαιρία να απολαμβάνουν φθηνό εισιτήριο και τακτική συγκοινωνία. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ξεπεράσει το γραφειοκρατικό σκόπελο που  χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη υπόθεση, να ολοκληρωθεί άμεσα η διαβούλευση των αρμόδιων φορέων επί του θέματος και να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, καθώς το συγκεκριμένο θέμα ταλαιπωρεί περισσότερο από 7 χρόνια τους πολίτες των συγκεκριμένων  δήμων της Επαρχίας Λαγκαδά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε επιτέλους θα λυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνιακής απομόνωσης των 9 δήμων της Επαρχίας Λαγκαδά, ώστε να αρθεί η κοινωνική αδικία στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι των δήμων αυτών και να μπει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία που έχουν υποστεί;

Απάντηση Υπουργείου